НОВИНИ

Проведе се седмото национално състезание по правопис на английски език

В няколко български града днес се проведе седмото национално състезание по правопис на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на чуждия език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В столицата състезанията бяха две.

Диана Миткова
от Диана Миткова
21:00, 01.04.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Така започна денят за близо над 6 хил. ученици от 304 училища в цялата страна. В днешния ден състезанието се проведе в два кръга.

Снежана Банчева - помощник във Фондация "Корпус за образование и развитие": "Сутринта се състезават тези деца, които са класирани на второ място и от тях излъчваме един победител. Следобедният кръг участват децата, които са взели 1-ви места в техните собствени училища и от тях излъчваме двама победители. И тези трима победители получават медали и се класират за националния кръг на състезанието."

Тази година състезанието се провежда под надслов "Бъдете добри към другите", като организаторите насърчават учениците да бъдат сърдечни и да помагат на хората в беда.

Снежана Банчева - помощник във Фондация "Корпус за образование и развитие": "Месец февруари беше обявен за месец на добрите дела и без значение дали са малки или големи тези добри дела и към кого са предназначени."

Националният кръг на състезанието ще се проведе на 6 май в София, а победителите ще получат награда - детски лагер през лятото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социално кафе с книга за всеки събра десетки столичани в парка Заимов
"Социално кафе" с книга за всеки събра десетки столичани в парка "Заимов
Наближава началото на седмицата на гората
Наближава началото на седмицата на гората