НОВИНИ

Проверка на индустриалните обекти в Перник

Комплексна проверка на всички индустриални обекти в Перник ще започне, за да се установи кой е източникът на замърсяване на въздуха в града, от който се оплакаха жителите му. Припомняме, че вчера перничани излязоха на протест с искане за по-чист въздух. Те твърдят, че всяка нощ миризмата в града става нетърпима.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
08:11, 04.09.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
"В продължение на шест месеца перничани са провокирани от задушлива миризма на никел, която се появява в определени часове - през нощта, предимно към 11-12 часа в определени райони на квартал "Изток", "Тева", понякога достига и до гр. Перник и затова те сезират РИОСВ, но имаме и оплаквания, които са в общината. Общо 16 са проверките, които са извършени през този период не само от РИОСВ, но и съвместни проверки с общината. Това е сериозна провокация към моите съграждани, която доведе и до този протест“, коментира кметът на Община Перник Вяра Церовска.

Към ТЕЦ „Република“ бяха насочени основните проверки. Заедно с това са проверени всички околни фирми, които биха могли да създадат такова напрежение и такава миризма. РИОСВ, което е отговорният орган, не можа да каже кой е причинителят на тази задушлива миризма. Това наложи и протеста на гражданите. Това беше причината, поради която министър-председателят говори с министъра на околната среда и водите Нено Димов и той дойде в Перник, за да направим извънредна среща и да се вземат всички възможни мерки, за да бъде преустановена тази практика, обясни тя.

Вижте повече в прякото включване на Тереза Ставрева!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фондация с писмо до ЕС заради липсата на сграда на Пловдивската опера
Фондация с писмо до ЕС заради липсата на сграда на Пловдивската опера
70 пътници от отменен влак бяха превозени в 50-местен автобус
70 пътници от отменен влак бяха превозени в 50-местен автобус