НОВИНИ

Проверки на НАП и МВР по автокъщите в Дупница

Съвместна акция на екипи на НАП и МВР се проведе в автокъщите в района на Дупница. Проверени бяха над 30 фирми, които предлагат автомобили на борсите край града. В акцията участваха служители на икономическа и криминална полиция. Резултатите от днешната акция ще бъдат обявени по-късно.

bnt avatar logo
от БНТ
18:27, 08.12.2015
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Проверките по автокъщите бяха щателни, колите във всички автокъщи бяха проверени една по една. При акцията служителите на МВР и НАП проверяваха за манипулации върху рамите на автомобилите.

Мирослав Ханджийски, собственик на автокъща: "Крадени коли не може да се помисли даже, крадени къде в България, в Италия, не виждам вариант как въобще може да се реализира такъв автомобил."

Фиктивното сключване на договор между купувача и собственика на автомобила в чужбина е сред основните нарушения при търговията с автомобили, посочват от МВР. По този начин посредникът при продажбата не декларира приходи и не плаща нищо. От автокъщите обаче обясниха, че подобни измами няма как да се осъществят. От полицията и НАП проверяваха и произхода на средствата за закупуване на автомобилите.

Мирослав Ханджийски, собственик на автокъща: "Ние имаме 20 автомобила. - Средствата ви отговарят на 20-те автомобила? Да, с фирма, с каса, с ДДС-та навреме - платени."

По време на проверките собствениците на автокъщите поискаха държавата да реши бързо проблема с липсващите транзитни номера, защото бизнесът с автомобили в момента е почти изцяло блокиран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да опазим Черно море чисто
Да опазим Черно море чисто
Студентският празник в Банско
Студентският празник в Банско