НОВИНИ

Проверки на училищните автобуси в София установиха 8 нарушения

8 акта за нарушения са издали инспектори от Изпълнителната агенция "Автомобила администрация" и Министерството на транспорта на автобуси, превозващи ученици от началото на месеца. Това стана ясно днес по време на инспекция на превозните средства в едно от частните столични училища в квартал "Люлин". Проверяващите допълниха, че издадените актове са за дребни нарушения.

БНТ2-София
от БНТ2-София Тереза Ставрева
19:26, 15.09.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Минути преди да удари първия училищен звънец в едно от училищата в софийския квартал "Люлин", екипи на Изпълнителната агенция "Автомобила администрация" съвместно с Министерството на транспорта направиха проверка на автобусите, които ще превозват учениците през тази учебна година. Основното, за което се следи, са технически преглед и изправност, застраховка, психично състояние на водачите и светлини.

Ангел Попов - заместник-министър на транспорта: "Установихме малки нарушения. Съвсем нищожни технически неизправности, които не са свързани с ходовата част и с безопасността на движението на автобуса. Малки пропуски в документите, но това не са фатални неща, тези неща се оправят."

Инспекцията днес обаче не е изненадваща и с това проверките на училищните автобуси не спират. От министерството на транспорта поясниха, че контрол върху изправността ще има през цялата учебна година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Пътуване през времето
ДРУГИТЕ новини: Пътуване през времето
Тилърсън: Ракетните опити на Севера Корея са заплаха за целия свят
Тилърсън: Ракетните опити на Севера Корея са заплаха за целия свят