COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Проверките на прокуратурата на “апартаментгейт” продължават

Темата "Апартаментгейт" не е затворена, категоричен е главният прокурор. Сотир Цацаров подчерта, че проверката на антикорупционната комисия касае само наличието или липсата на конфликт на интереси при сделките с апартаментите на политици и представители на властта. Работата по изясняването на всички останали детайли продължава.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
13:56, 26.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Проверките на висшите политици, замесени в скандала с евтини апартаменти, продължават. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на Народното събрание. По думите му, това че КПКОНПИ се е произнесла, че няма конфликт на интереси, не означава, че прокуратурата ще спре проверките си.

В момента прокуратурата изчаква резултатите от проверката на данъчните, обясни още Цацаров.

Главният прокурор коментира и приключилата проверка на председателя на ВКС Лозан Панов с думите, че е очаквал този резултат, тъй като не е в правомощията на КПКОНПИ да се произнася за висши магистрати.

Цацаров беше категоричен, че в момента с промени в Закона за съдебната власт не се иска свалянето от поста на Лозан Панов.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Проверките при нас продължават и те не са свързани с производствата за конфликт на интереси. На всички от проверяваните лица са назначени данъчни проверки и данъчни ревизии, а на някои от тях и на членове на техните семейства. Резултатът от данъчните проверки и ревизии, които извършва НАП и в момента и които трябва да бъдат докладвани в прокуратурата, когато завършат, ще предопредели и изхода от прокурорските проверки. Т.е. с решение на наличие или липса на престъпление.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
МС прие изваждането на 155 км пътища от обхвата на винетната система
МС прие изваждането на 155 км пътища от обхвата на винетната система
Заншин или обратният път към себе си
Заншин или обратният път към себе си