В Благоевград предстои Общината да направи проверка дали необитаемата сграда, която вчера падна и уби 12-годишно момче е частна собственост и на кого принадлежи.

Благоевград

От общинската администрация в Благоевград заявиха, че днес ще проверят и дали е имало предписание за укрепване или премахване на постройката. По първоначални данни сградата и теренът се водят частна собственост и Общината няма отношение към тях, предаде кореспондентът на БНТ в Благоевград Ирина Николова.

Иначе децата са играели в постройката по непотвърдена информация. Те сами са вадели и бутали част от тухлите. При срутване на таванната плоча две от тях са били затиснати. За случая е уведомена и районната прокуратурата. Разпитали са и другите деца, които са свидетели на инцидента.

15-годишното момче, прието в отделението по Хирургия в Благоевградската болница, е с охлузвания и разкъсно-контузна рана на главата, но е в общо добро състояние и е контактно.

Роднини на децата казаха, че те не са имали практика да играят в този терен.

Разследването по случая продължава,

Плоча от изоставена постройка падна и уби дете край Благоевград

Плоча от изоставена постройка падна и уби дете край Благоевград

Дете на 12 години загина в Благоевград след като необитаема постройка, в която играело със още трима свои приятели, се срути върху него. Друго 16-годи...