НОВИНИ

Първа среща на Владислав Горанов с Кристалина Георгиева като шеф на МВФ

По време на годишната среща на Световната банка се е състояла и срещата, на която е присъствал и управителят на Българската народна банка Димитър Радев.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
10:28, 20.10.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Финансовият министър Владислав Горанов се срещна с новия изпълнителен директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Срещата се състоя по време на редовните годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ, които се провеждат в периода 18-20 октомври 2019 г. във Вашингтон.

Кристалина Георгиева е начело на Международния валутен фонд от 25 септември 2019 г. В рамките на разговора са обсъдени глобалното икономическо развитие и възможностите за насърчаването му, както и приоритетите в областта на икономическата политика в световен мащаб за осигуряване на по-силен и устойчив растеж.

;

Министър Горанов се срещна и с Аксел ван Тротсенбърг, управляващ директор „Операции“ в Световната банка, който пое позицията на Кристалина Георгиева в Банката. По време на срещата беше дадена висока оценка на установеното от близо три десетилетия партньорство между България и Световната банка. Обсъдени бяха също така възможности за издигане статута на страната ни в Групата на Световната банка, включително чрез донорско участие в Международната асоциация за развитие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайски учени откриха структурата на вируса на Африканската чума по свинете
Китайски учени откриха структурата на вируса на Африканската чума по свинете
Тръмп се отказа от идеята следващата среща на Г-7 да е в негов голф клуб
Тръмп се отказа от идеята следващата среща на Г-7 да е в негов голф клуб