НОВИНИ

Първанов: Консенсус е необходим, за да може Македония да върви напред

Това е патова ситуация, това е ситуация, при която имаме реми - равен резултат, но с вечно повторение на ходовете. Аз се опасявам, че става дума за нещо подобно. Така Георги Първанов, президент на България /2002г - 2012г./ определи резултатите от референдума в Македония.

bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 02.10.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Георги Първанов, президент на България /2002г - 2012г./: Резултатите от чисто политическа гледна точка идват да покажат, че в резултат на кампанията, организирана от екипа на премиера Заев не се постигна тази висока, очаквана, жадувана подкрепа за членството в ЕС и НАТО на база на договора с Гърция.

Според него в Македония се очертава една перспектива на постоянна нестабилност не само на етническа основа, но и на политическа. Консенсус е необходим, за да може Македония да върви напред, категоричен е Първанов.

По повод вота на недоверие на тема здравеопазване от страната на БСП, Първанов коментира, че опозицията е в правото си да иска вотове на недоверие - "това е начин да се предизвика обществен дебат по една или друга тема".

Георги Първанов, президент на България /2002г - 2012г./ : Що се отнася до темата - тя наистина е много щекотлива, много болезнена за мнозина българи и все пак, познавайки историята на прехода, мога да кажа, че не беше това темата и не беше това момента. Има един министър, имам удоволствието да го познавам в качеството му на финансов министър и експерт и който познава много добре и проблемите на системата на здравеопазването. Ако някой може да направи реформа, то това е този министър.

Ако аз бях опозиционен лидер, щях да го оставя да направи реформата, обясни Първанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алексис Ципрас и Зоран Заев ​са сред фаворитите за Нобеловата награда за мир
Алексис Ципрас и Зоран Заев ​са сред фаворитите за Нобеловата награда за мир
​Какви вируси ни атакуват през есента?
​Какви вируси ни атакуват през есента?