НОВИНИ

Първата дама на САЩ на митинг заедно с Хилари Клинтън

За първи път Мишел Обама участва в митинг заедно с Хилари Клинтън. А Доналд Тръмп призова изборите да бъдат отменени и той да бъде обявн за победител.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:43, 28.10.2016
Чете се за: 00:58 мин.
По света

Прегръдки, похвали и много аплодисменти - така протече първото участие на Мишел Обама заедно с кандидатът за президент на САЩ - Хилари Клинтън, в един от смятаните за ключови щати Северна Каролина. Според първата дама на САЩ, няма по-подготвен за поста в Белия дом от Клинтън.

Мишел Обама, първа дама на САЩ: "Тя има повече опит и заряд отколкото който и да било кандидат. Да, повече от Барак, повече от Бил. Тя е абсолютно готова да ръководи от първия ден. И да, тя е жена!"

Мишел Обама заяви, че връзката ѝ с Клинтън далеч не е само по политическа линия, а съвсем приятелска. Няма и след от напрежението, което витаеше между двете по време на предишната кандидатпрезидентска надпревара, когато Хилари Клинтън и Барак Обама се бореха за номинацията на Демократическата партия, напомнят анализатори. И допълват, че подобно активно участие на първа дама в кампанията е без прецедент, но като се има предвид огромната популярност на Мишел Обама това не е изненада.

Серия неприятни инциденти в лагера на републиканците. Завеса падна по време на предизборна изява на Доналд Тръмп в щата Охайо. А самолетът на партньора му - кандидатът за вицепрезидент на републиканците - Майк Пенс, излезе от пистата на летище Ла Гуардия в Ню Йорк. При инцидента няма пострадали.

Доналд Тръмп се възползва от новата серия хакнати имейли, разпространени от "Уикилийкс", и заяви, че те разкриват корупционните връзки между семейство Клинтън и тяхната благотворителна фондация. От щаба на Клинтън заявиха, че нито едно от разкритите финансови отношения не е ново. А Тръмп поиска изборите да бъдат анулирани.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: "Мисля си в момента, трябва да отменим изборите и да ги спечели Тръмп, нали? За какво ги правим? Политиките на Клинтън са толкова лоши! Нищо, че разликите по между ни са големи."

Американците ще гласуват за президент на 8 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Голяма част от София ще е блокирана до неделя сутринта
​Голяма част от София ще е блокирана до неделя сутринта
Турция отново поиска от САЩ да екстрадират Гюлен
Турция отново поиска от САЩ да екстрадират Гюлен