НОВИНИ

Първата публична прожекция на филма на БНТ "Първото семейство"

SOS детското селище в Трявна отбелязва своята 25-та годишнина с публична прожекция на филма на БНТ "Първото семейство". Лентата разказва история, започнала през 1993-та година, и проследява живота на SOS- децата, които днес вече смело вървят сами по своя път.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:54, 19.10.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

25 години грижа, защита, сигурност - равносметката за селището в Трявна.

Петя Златева - изпълнителен директор на SOS Детски селища България: Ние работим и с деца, които са не само в приемна грижа, но и при биологичните си родители. Работим и с техните семейства и към момента се грижим за близо 800 деца, младежи и техните семейства.

За да се покаже и разкаже постигнатото в приемната грижа филмът ,,Първото семейство" се появи на белия екран. Тази история се пише от четвърт век - тя е житейска, но и философска, проследява съдби, за да ни накара да се замислим.

Геновева Радева - автор на филма "Първото семейство": Има един момент във филма, който ми е много любим. Когато порасналите вече деца дават хвърчила на децата, които живеят сега в SOS-детското селище. това е един много красив символ. Всъщност те им дават крила.

Снимките на окрилените деца са съхранени измежду страниците на ,,25 мига от детството,,.

проф. д-р Росен Коларов - автор на книгата "25 мига от детството": През тези години минаха много деца, получиха своето щастие - онова щастие, от което бяха лишени по една или друга причина. Няма по-голямо щастие за един човек да види една детска усмивка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският лекарски съюз връчва ежегодните си награди Лекар на годината
Българският лекарски съюз връчва ежегодните си награди "Лекар на годината"
Промени на европейската политическа карта
Промени на европейската политическа карта