НОВИНИ

Първи световен рекорд часове след откриването на Олимпиадата в Рио

Първи световен рекорд само няколко часа след откриването на 31-те летни Олимпийски игри. Постижението е на кореец в стрелбата с лък. От днес светът е Олимпиада. БНТ предава всичко най-интересно в Рио де Жанейро в най-високо качество с различни програми по БНТ 1 и БНТ HD.

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 06.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Направихме ви съпричастни с красивата церемония по откриването - пищно зрелище с типични бразилски сюжети и мелодии. Въпреки политическото напрежение и малкия бюджет, Рио впечатли света. Пред около 40 хиляди зрители на емблематичния стадион "Маракана" и милиони пред телевизионните екрани, организаторите напомниха за природните проблеми и призоваха да спасим планетата.

;

Огънят трябваше да запали футболната легенда Пеле, но влошеното му здраве не го позволи. Факлата донесе бронзовият медалист в маратона на игрите в Атина от 2014 година Вандерлей Кордейро де Лима. По време на Олимпиадата огънят на игрите ще гори с малък пламък - посланието на организаторите е, да покажат на света, че може да се живее с по-малко енергия и, че трябва да се търсят алтернативни източници.

;

На легендарния стадион "Маракана" видяхме и българската делегация, начело с Ивет Лалова, която развя българския трибагреник. 51 спортисти в 15 спорта ще представят страната ни от днес до 21 август.

;

ГЛЕДАЙТE БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БНТ 1 И БНТ HD в HD КАЧЕСТВО И В ИНТЕРНЕТ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имат ли полза стопаните от промените в подпомагането?
Имат ли полза стопаните от промените в подпомагането?
Артщрихи с Галя Крайчовска
Артщрихи с Галя Крайчовска