НОВИНИ

Първи урок по безопасност в столичното 145-о ОУ

Първият учебен звънец е и повод, ние - журналистите от БНТ, отново да призовем - бъдете внимателни на пътя, където са нашите деца. И тази година в кампанията "Спри, детето запази" пътни полицаи изнесоха открит урок по безопасност на движението- този път в столичното 145-о ОУ "Симеон Радев".

Цанка Николова
от Цанка Николова
13:24, 15.09.2016
Чете се за: 01:12 мин.
Още

Днешният ден е и пореден повод да напомним на родители и ученици, че вниманието на пътя спасява човешки животи. В 145-о ОУ днес най-малките получиха първия си урок по безопасност на движението - част от кампанията на БНТ "Спри, детето запази!".

Мария Ботева, инспектор, отдел "Пътна полиция" към ГДНП: Няма нищо по-важно от това да запазим човешкия живот, а когато става въпрос за живота на децата, едва ли има някой човек - пътен полицай, родител или близък, който да не мисли и да не носи в себе си чувството на отговорност към живота на децата.
;

И тази година кампанията подкрепиха любими лица от екрана на БНТ, които си пожелаха да съобщават по-малко новини с пострадали и загинали деца на пътя.

Иво Никодимов: Призивът ми към децата е освен да пресичат внимателно и да си помагат едно на друго, когато пресичат, е когато се качат в автомобила на своите родители да карат родителите си да си слагат коланите и самите те, дори возейки се на задната седалка, да бъдат с колан, защото това може да ги спаси при нелеп инцидент.

Даниел Михайлов: Призивът ми е по-скоро към родителите , които качвайки се в колата стават потенциални убийци, а пък децата ни са по улиците и всеки един трябва да бъде изключително внимателен в момента, в който е зад

Христина Христова - Любомирова: Това, което ние можем да направим като общество, е наистина да се замислим, че в даден момент сме шофьори, в друг момент сме пешеходци и участници в движението във всякакъв смисъл на това и нека наистина да се съобразяваме с правилата, защото те не са измислени, те спасяват животи.

;

Учителите също обещаха често да напомнят на децата да спазват правилата на пътя.

Антоанета Михайлова, директор на 145-о ОУ "Симеон Радев": Да опазим живота и здравето на децата това е мисия на всеки учител. Затова и се включихме в тази кампания на БНТ и смятам, че децата получиха първия си урок по пътна безопасност.


;

А пред училището - нова обновена пешеходна пътека ще напомня на децата къде е правилно да пресичат. И футболисти на Левски се включиха в подготовката. Заедно с журналистите от БНТ те показаха на децата как безопасно да стигат до училище. След това урокът продължи в класните стаи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайфунът Меранти взе две жертви в Китай и Тайван
Тайфунът Меранти взе две жертви в Китай и Тайван
​Над 700 хиляди ученици влизат в класните стаи
​Над 700 хиляди ученици влизат в класните стаи