НОВИНИ

Първият исторически парк у нас отваря врати край Варна

Единственият по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк посрещна днес първите си гости си в село Неофит Рилски, на 30 километра от Варна. След завършването му на площ от 700 декара в парка ще бъдат представени петте епохи на човешката цивилизация и активното участие на българите в тях.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
20:47, 22.06.2019 (обновена)
24438
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

С автентична народна музика, свирепи войни и усмихнати деца отвори врати Историческият парк, който предлага интерактивен досег с историята.

Добре дошли 10 000 години назад във времето. В Историческия парк пътешествието започва от Халколита, за да завърши във Второто българско царство.

Най-любопитни са децата, Ясен вече си има и фаворити:

Ясен: Рицарите.

Майка му също харесва видяното в парка, макар че той още е далеч от завършването.

Ева Илиева: Първо, една много висока културна ценност, която възражда също така и икономиката на района. Нали целта е туризмът да не бъде само три месеца в нашия район. Инициаторът за създаването на Историческия парк Ивелин Михайлов подчертава двете основни послания зад идеята.
Ивeлин Михайлов, изп. директор на „Исторически парк":Посланието ни за българите е, че те са велики хора и на всеки един от тях само това, че е българин, му е достатъчно да се справи с всички трудности в света. А посланието към чужденците е, че искаме да покажем нашия принос в създаването на световната история и на света такъв, какъвто е.

Историческият парк разчита да привлече нашите и чужди туристи, които идват по Черноморието. Поради метеорологичните условия, случили се през последните седмици, има някои довършителни дейности, които трябва да се извършат от екипа на Исторически парк. Предвид този факт, Исторически парк ще отвори врати за посетители на 15 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Джонсън бе замесен в битов скандал
Борис Джонсън бе замесен в битов скандал
Демонстранти щурмуваха една най-големите мини за кафяви въглища в Европа
Демонстранти щурмуваха една най-големите мини за кафяви въглища в Европа