НОВИНИ

Психолог: Шопинг манията и създаването на онлайн връзки е една заливаща ни вълна

Психолозите свързваме свръх потреблението с кризата на идентичността. Това едновременно да притежаваме някаква вещ, която ни прави индивидуалисти и в същото време да ни прикрепя към някаква група, която също притежава подобни вещи, ни прави хора, търсещи постоянно повишаване на това потребление, каза в студиото на "Сутрешен блок" психологът Ина Антонова. Днес в дългоочакваният "Черен петък" и психологът говори за ефекта от намаленията.

bnt avatar logo
от БНТ
10:14, 29.11.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Ина Антонова, психолог: Шопинг терапията е пълна заблуда, защото щастието от закупуването на дадена вещ с идеята да я притежаваме, всъщност е изключително краткотрайно.

Психологът коментира и темата за банковата служителка, която изпращала откраднатите пари на мъж от Монтана, с когото имала интернет връзка.

Ина Антонова, психолог: Това е последствие от някаква детска травма най-вероятно. Невротичната ти нужда от любов е нещо, което експресира. Всеки има нужда да бъде одобрен, обичан и да получи отговор на собствената си емоция.

Няма как да се предпазим от нищо, докато вярваме на хората зад монитора, много по-лесно е да се скрием зад един екран, категоричен бе психологът.

Ина Антонова, психолог: Както шопинг манията, така и манията по това да създаваме връзки онлайн, е една заливаща ни вълна заради тази информационна пелена, която имаме.

Мрежата не е място, на което можем да създадем приятелства, а най-малкото пък и връзка, подчерта психологът.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС прие на първо четене промени в Закона за МВР
НС прие на първо четене промени в Закона за МВР
Изтеглят подводницата Слава в Белославското езеро, за да се превърне в музей
Изтеглят подводницата "Слава" в Белославското езеро, за да се превърне в музей