В Костенец продължава издирването на заподозрения в убийства Стоян Зайков. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви, че безпрецедентното полицейско присъствие в района остава и се проверяват няколко блокирани периметъра.

Костенец

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Работим с екип психолози, които са направили и в момента правят на база на нова постъпваща информация психопрофил на лицето. Абсолютно всички варианти са допуснати. Знаете какъв е районът, може да не е в града, но ние сме длъжни да проверим. Още от самото начало при убийството на жената, той е обявен за общонационално издирване всички гранични пунктове са предупредени. Вдигнати са в готовност, до този момент нямаме данни той е да е напуснал страната.
гл. комисар Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Засилено е много полицейското присъствие. Няколко периметъра, които сме локализирали, извършваме проверка, те са блокирани. Специализираните части извършват проверка на всяко едно помещение, всяка една къщурка, постройка в района и се надяваме да имаме резултат. За хората, които смятаме, че има застрашеност, продължава охраната. За хората, които са ни потърсили за съдействие, са извършени необходимите действия, а относно слуховете, които вървят тук, че има списъци, искам да кажа на всички, черно на бяло, такъв списък няма как да се знае дали има, защото ако има потенциални жертви с такъв списък, те са в евентуалния заподозрян.