Мащабна операция на "Пътна полиция" започва на територията на цялата страна, съобщи МВР. Причината е констатираната възходяща тенденция на тежки пътнотранспортни произшествия в страната, обясниха министър Младен Маринов и главен комисар Ивайло Иванов.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Констатирахме усложняване на пътнотранспортната обстановка – тежки инциденти със загинали деца в столицата, възходяща тенденция на броя на убитите през последните два дни. Това ни накара да вземем допълнителни мерки, да се разпоредят съответни операции по отношение на пътнотранспортните произшествия в страната, да включим допълнителни екипи с колеги, които в момента почиват.
МВР, АПИ и Пожарната откриват единен център за безопасност на движението

МВР, АПИ и Пожарната откриват единен център за безопасност на движението

Полицията, Пожарната и Пътна агенция "Автомобилна администрация" ще работят заедно в координационен център. Това съобщи вътрешният министър Младен Мар...

Главен комисар Ивайло Иванов даде пример със снощната ситуация в столицата, като посочи, че след концентрацията на ПТП с деца веднага е взето решение да бъдат изведени допълнителни екипи на "Пътна полиция".

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: обиколих столицата, разпоредил съм от тази вечер операция в цялата страна. Ще бъдат мобилизирани от почиващите екипи там, където има концентрации на пътнотранспортни произшествия, в тъмните части на денонощието. Целият ръководен състав, включително на ниво директор и заместници, ще извършват анализи и проверки, защото тази ситуация по пътищата трябва да спре. Традиционно по празниците винаги са се взимали превантивни мерки, сега действията ще бъдат изпреварващи. В страната по празниците ще има засилено полицейско присъствие, допълни вътрешният министър.
Шофьорът на джипа, който блъсна 2 деца: Карах бавно, минавах на зелено

Шофьорът на джипа, който блъсна 2 деца: Карах бавно, минавах на зелено

Две момичета - на 14 и 13 години, бяха блъснати на столичния бул. "Н. Вапцаров" в София. По информация на "По света и у нас" едното от тях е починало....