НОВИНИ

Пътната обстановка в Разград остава най-усложнена

Усложнена остава пътната обстановка почти в цялата страна. Проходите в страната са затворени, най-тежко е положението в Разград, където е ограничено движението за всички превозни средства. От АПИ призоваха шофьорите да не тръгват на път днес.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:02, 06.02.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Тежки остават атмосферните условия почти в цялата страна заради силния вятър и големите снегонавявания. Най-критична е ситуацията в Разград. Там е въведено ограничение и за леките коли. Проходите Шипка, Петрохан и Прохода на Републиката са затворени. Там снежната покривка е над 70 см. От АПИ заявиха, че днес би трябвало да пробият снежната блокада.

През последните 24 часа над 1200 машини са на терен. Основен проблем се оказва лошата дисциплина на пътя. Много от закъсалите шофьори са тръгнали неподготвени и с лоши гуми. Над 500 превозни средства са били изтеглени през изминалото денонощие. От "Пътна полиция" са регистрирали близо 30 катастрофи.

Последните данни показват, че няма бедстващи и закъсали. Всички сигнали на този етап са обработени.

Иван Досев, АПИ: За наша радост почти всички пътища освен Разград са проходими за лекотоварни МПС-та, като главните пътища са почистени и обработени. Един апел, който постоянно повтаряме и ни създава проблеми, това е неподготвеността на водачите. Моля Ви се, ако имате възможност, отложете си пътуването днес.
Владислав Павликянов, ГДНП ,,Пътна полиция": По наша молба е спряно движението на румънска територия в Русе и Видин на тежкотоварния трафик, тъй като не могат да се поемат повече - паркинги и отбивки са пълни.

От "Пътна полиция" напомнят на шофьорите да подготвят вериги, ако планират пътувания. Оттам напомнят, че глобата за нарушаване на наложените ограничения е в размер на 1000 лв. и три месеца без книжка. Очаква се обстановката да се успокои следобед, когато валежите от сняг трябва да спрат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус с над 40 румънски туристи закъса на Хаинбоаз
Автобус с над 40 румънски туристи закъса на Хаинбоаз
Съдийската колегия на ВСС иска още информация от САЩ за казуса със съдия Миталов
Съдийската колегия на ВСС иска още информация от САЩ за казуса със съдия Миталов