НОВИНИ

Пукнатини се отвориха по подлеза на популярно в Русе кръстовище

Пукнатини се отвориха по стените на основната конструкция на популярното в Русе Кръгово кръстовище. Съоръжението беше изградено преди четири години за около 9 милиона лева, за да облекчи трафика в тази невралгична точка на града, но вече се нуждае от сериозно укрепване.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
07:27, 08.01.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Кръговото кръстовище беше пуснато в средата на декември 2015 г. Ускореното строителство, заради официалното откриване, се извърши в студените дни. И досега има неизмазани участъци – таваните на тунелите са само на бетон. Първите пропуквания се появиха година по-късно. Коя е причината за лошото състояние на подлеза и какви мерки ще предприеме новото общинско ръководство?

Магдалина Илиева, заместник-кмет по строителството в Русе: Вчера комисията приключи работата си. Тя направи изводи, че конструкцията на кръговото е в отлично експлоатационно състояние. По стените не са извършвани довършителни работи. Бетонът, който се вижда, е видим бетон. Тези пукнатини, които виждате, това са дилатационните фуги, които е нормално вследствие на температурни свивания и разширения да се отворят.
Няма влияние на това, че бетоновите елементи са изграждани в студените месеци, защото е влаган бетон с противозамръзващи добавки.

Деформацията по стените притеснява русенци, които всеки ден минават през подлеза.

Магдалина Илиева каза, че подлезът на кръговото кръстовище има нужда от козметичен ремонт. Относно отстраняването на други дефекти като отронени стъпала, пукнатини по мазилката - те ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя в гаранционния срок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма данни за пострадали българи при катастрофата на украинския самолет
Няма данни за пострадали българи при катастрофата на украинския самолет
Имаме ли възможност да върнем подаръците, които не сме харесали?
Имаме ли възможност да върнем подаръците, които не сме харесали?