НОВИНИ

Пускат бившия шеф на "Нисан" под гаранция

Повече от три месеца след като беше арестуван, бившият шеф на автомобилния гигант Нисан ще бъде освободен под гаранция. Карлос Гон ще излезе на свобода срещу 9 млн. долара. Той е обвинен в злоупотреба с доверие и финансови измами. Според Гон обаче, той е бил неправомерно задържан, без да има доказателства за вината му.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
09:03, 05.03.2019
Чете се за: 00:38 мин.
По света

107 дни след ареста на бившия шеф на Нисан - Карлос Гон, съдът в Токио неочаквано взе решение да го освободи. 64-годишният бразилец беше задържан през ноември по обвинения за финансови престъпления и злоупотреба с доверие, за които законът предвижда до 10 години затвор. Случаят привлече още повече внимание, след като задържането продължи по-дълго от обичайното, без да е започнал съдебен процес.

Дълго време не му беше разрешено и излизането под гаранция. Докато не смени адвоката си. Джуничиро Хиронака по прякор Бръснача - адвокат на звездите, прочут с това, че почти никога не губи дела.

Джуничиро Хиронака, адвокат на Карлос Гон: Няма вероятност клиентът ми да се укрие, нито да извърши ново престъпление.

Бившият шеф на Нисан твърди, че е невинен по всички обвинения. Казва и че е жертва на заговор на други мениджъри в автомобилния гигант, които целят да попречат на идеята му за по-тясно сътрудничество между японската компания и френската Рено.

Kарлос Гон е считан за една от най-влиятелните личности в автомобилния сектор. Той стои зад обединяването на Рено, Нисан и Мицубиши, което спаси по-голямата японска компания от фалит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цели и послания от посещението на Дмитрий Медведев в София
Цели и послания от посещението на Дмитрий Медведев в София
Мая Манолова: Преференциите да бъдат върнати в предишния си вид
Мая Манолова: Преференциите да бъдат върнати в предишния си вид