Днес се възстановява движението в платното за София при 9-и километър на автомагистрала "Люлин", съобщава агенцията "Пътна инфраструктура".Преминаването беше ограничено заради аварийно-възстановителни дейности, свързани с укрепване на ската близо до магистралата. От юни досега трафикът се осъществяваше двупосочно в платното за Перник.

Утре, 2 ноември, от 9 ч. до 22 ч. ще бъде ограничено движението по път I-1 София - Перник, в отсечката от гара Владая до разклона за Горно Драгичево (от км 281+100 до км 282+000). Ще се пропускат само автомобилите със специален режим на движение. Ремонтните работи в 900-метровия участък, които досега се извършваха без пълно спиране на движението, завършват по-рано от предвиденото и утре, когато ще се полага последният асфалтов пласт, е необходимо пълно спиране на трафика.

Превозните средства се насочват по АМ "Люлин", а като алтернативен обходен маршрут леките автомобили могат да ползват и третокласния път III-1801 Суходол - Мало Бучино - Голямо Бучино - Перник.

Продължава ремонтът на 600-метровия участък от път I-1 от края на четирилентовото платно до входа за с. Владая (от км 278+556 до км 279+170). В тази отсечка и утре от 9 ч. до 17 ч. движението ще се осъществява в една лента във всяка посока. След 18 ч ще има две ленти за Перник и една за София, допълват от АПИ.

Започва ремонтът на част от пътя София-Перник през Владая

Започва ремонтът на част от пътя София-Перник през Владая

От днес започва ремонтът на 600-метров участък от пътя София - Перник през Владая. Отсечката, която ще се ремонтира, започва от четирилентовото платно...