НОВИНИ

Съдът отмени домашния арест на шофьора от катастрофата край Своге

От прокуратурата коментираха, че заключенията на "независими разследвания" не могат да бъдат използвани като доказателства. От държавното обвинение съобщиха, че продължава разследването на катастрофата, като са разпитани над 60 свидетели и са назначени 22 експертизи, включително за състоянието на пътя за Своге, както и за техническото състояние на автобуса.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:16, 04.09.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Днес Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на шофьора на катастрофиралия край Своге автобус Григор Григоров от "домашен арест" в парична гаранция от 2000 лева. Апелативните съдии не споделиха доводите на Софийския окръжен съд, че Григоров е обществено опасен.

Григоров е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на повече от 1 човек. Според първоначалната експертиза катастрофата е настъпила заради навлизане в завоя с превишена и несъобразена с пътните условия скорост.

Христо Ботев, адвокат: Апелативният съд не вижда никаква опасност същия да се укрие, да извърши друго престъпление. С оглед личността му, високата обществена подкрепа, днес представихме допълнение към петицията, която и в предишното съдебно заседание представихме с още близо 6 300 подписа в негова подкрепа. Съдът прецени, че няма никакви шансове той да осуети разследването и така.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оперната прима Габриела Георгиева и диригентът Григор Паликаров на Аполония
Оперната прима Габриела Георгиева и диригентът Григор Паликаров на "Аполония"
Румен Радев връчи орден Стара планина“ на австрийския посланик у нас
Румен Радев връчи орден "Стара планина“ на австрийския посланик у нас