COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Пускат телевизионно дистанционно управление за кучета с размери на скейтборд

Британска фирма е в процес на изпитания на нов модел телевизионно дистанционно за кучета с размерите на скейтборд, като каналите се сменят със специален "педал". Традиционните копчета на дистанционните, с които боравят хората, са прекалено малки за кучешките лапи. Поради тази причина фирмата за храни за домашни животни "Уог" поръча изработването на устройство, достатъчно голямо, за да могат шаровците да "сърфират" из любимите си телевизионни предавания.

от БТА
09:47, 04.07.2016
Чете се за: 00:23 мин.
Животът
пускат телевизионно дистанционно управление кучета размери скейтборд

На голямата дъска има изрисувана огромна изпъкнала кучешка лапа, нещо като педал. Именно с него се сменят каналите. Има отметки за включване и изключване на телевизора под формата на кокал. Кучетата сравнително лесно се тренират за ползването на новия продукт. Той е изготвен от здрава и устойчива на вода пластмаса. При всяко натискане на копчетата се излъчва бипване с ниска честота, пригодени за кучешкото ухо.

Фирмата "Уог" разработи устройството с помощта на компютърни специалисти от университета в Централен Ланкашир в град Престън. Според последни проучвания средностатистическото британско куче гледа телевизия над девет часа седмично. Което идва да покаже, че технологията се намесва и в кучешкия живот.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Българите сред най-пострадалите финансово от пандемията в ЕС
Българите сред най-пострадалите финансово от пандемията в ЕС
Зелена светлина: Плаваща къща
Зелена светлина: Плаваща къща