COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Пуснаха под домашен арест Маринела Арабаджиева

Маринела Арабаджиева, която заедно със съпруга си Ветко и малкия си син Вълчо са обвинени за участие в престъпна група, се прибира в Пловдив. Специализираният съд я пусна под домашен арест, който тя трябва да изтърпява на домашния си адрес в родния си град заради влошено здравословно състояние.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:24, 18.09.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
пуснаха домашен арест маринела арабаджиева

От екстрадирането ѝ от Барселона до момента тя през цялото време е била в болницата към затвора заради проблеми с кръвното налягане. Съдът обяви в определението си, че имало дни, в които тя е била с кръвно 70 на 40, като например 28 август, и също така други дни, в които кръвното й стигало до 190 на 100.

Заради това е колабирала и ѝ е прилошавало. Самите лекари в затворническата болница са казали, че престоят ѝв ареста е опасен за живота ѝ и тя не трябва да бъде в килията.

По делото при закрити врата е изслушана съдебно-медицинска експертиза на трима лекари. Съдът посочи в определението си, че обоснованото предположение, че тя е извършила престъплението, за което е обвинена, не е разколебано и може да повлияе на свидетели, излизайки от ареста.

В същото време обаче проблемите ѝ със здравето били изключително сериозни, което наложи домашен арест. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния спецсъд. Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов съобщи, че ще протестира определението.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Недостиг на лични лекари и специалисти в Разградска област
Недостиг на лични лекари и специалисти в Разградска област
​България ще финансира белодробни трансплантации и в страни извън ​ЕС
​България ще финансира белодробни трансплантации и в страни извън ​ЕС