НОВИНИ

Пуснаха синa на Ел Чапо на свобода

Мексиканските власти пуснаха на свобода задържания за кратко син на наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо - Овидио Гусман. Основният мотив - да се спасят човешки животи и да се възстанови спокойствието в столицата на щата Синалоа.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
12:29, 18.10.2019
5648
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Улиците на мексиканския град Кулиакан, щата Синало заприличаха на кадри от екшън филм. Престрелки, вой на сирени, преобърнати и запалени автомобили - резултата от сблъсъци между полицията и наркокартела, носещ името Синалоа. Причината - при рутинна проверка полицията се натъква на Овидио Гусман - син на наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо.

Алфонсо Дурасо, министър по сигурността: По време на рутинна проверка полицейски патрул е атакуван в квартал в Кулиакан, Синалоа. Полицията отвръща и нахлува в частен дом, където открива четирима души. Единият от тях е идентифициран като Овидо Гузман Лопес. Домът е обкръжен от няколко въоръжени групи, чиято численост надвишава тази на органите на реда.

След няколкочасова обсада на дома, както и след размириците по улиците на Кулиакан, властите решават да освободят Овидио Гусман, за да гарантират спокойствието и сигурността на жителите на Кулиакана. Президентът Андрес Обрадор свиква спешна среща след случая. Ел Чапо е смятан за най-могъщия наркотрафикант в световен мащаб, управлявал картела "Синалоа" с години. През юли беше осъден на доживотен затвор. Предполага се, че сега синът му Овидио Гусман ръководи част от картела.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха още петима хулигани от мача България - Англия
Задържаха още петима хулигани от мача България - Англия
Обща стачка се очаква днес в Каталуния ​
Обща стачка се очаква днес в Каталуния ​