COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Путин и Си Дзинпин се срещнаха в Русия (СНИМКИ)

Руският президент Владимир Путин и китайският му колега Си Дзинпин разговаряха преди откриването на Източния икономически форум във Владивосток. Двамата са обсъдили актуални международни теми, ситуацията в Северна Корея и отношенията си със САЩ.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:08, 11.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Срещата се състои в момент, когато Пекин протяга ръка на търговските си партньори в контекста на търговската война, започната от Вашингтон, коментират анализатори. По-късно през деня Владимир Путин и Си Дзинпин ще разговарят с участниците в кръгла маса, посветена на развитието на руско-китайските отношения. Това е първото участие на китайски държавен глава на форума във Владивосток, в руския Далечен изток, организиран от Москва в опит да насърчи инвестициите в този слабо населен регион.

Владимир Путин, президент на Русия: Констатирахме задълбочаващото се сътрудничество на нашите страни в международните организации - ООН, Шанхайската организация за сътрудничество, БРИКС, Г-20 и на други форуми. Ще продължим общите си усилия по политическото и дипломатическо уреждане на ситуацията на Корейския полуостров, в съответствие с руско-китайската пътна карта.
Си Дзинпин, президент на Китай: Китай и Русия ще засилят доброто си сътрудничество в международната сфера. Заедно с общите ни партньори ще търсим политически решения по горещите теми. Ще пазим и защитаваме принципите на ООН и ще се борим срещу протекционизма.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Правителствен самолет на Сирия е свален над провинция Идлиб
Правителствен самолет на Сирия е свален над провинция Идлиб
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време е за изложби
"АРТ посоки" с Галя Крайчовска: Време е за изложби