НОВИНИ

Путин с послание до Обама по повод 4 юли

Руският президент Владимир Путин изпрати на президента Барак Обама послание по случай националния празник на САЩ 4 юли, в което изрази надежда, че двустранните отношения отново ще станат добри.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:27, 04.07.2016
Чете се за: 00:52 мин.
По света
путин послание обама повод юли

През 2014 г. отношенията между Москва и Вашингтон достигнаха най-ниската си точка след края на Студената война, след като Русия анексира украинския полуостров Крим и подкрепи сепаратистите в Източна Украйна. В последно време обаче Кремъл се стреми към сближаване със САЩ, отбелязва АП.

В публикуваното от Кремъл послание Путин припомня историята на отношенията между Русия и САЩ и заявява, че в миналото двете страни са били в състояние да решат "най-трудните международни проблеми в полза на двата ни народа и на цялото човечество". Путин изразява надежда, че този опит ще помогне на двете страни отново да заработят заедно.

В Москва младежкото крило на партията "Единна Русия" организира импровизирана изложба на централен площад, за да осъди военната намеса на САЩ в други страни. Активистите разположиха триножници с портрети и цитати на бивши световни лидери, които според тях са били свалени от САЩ, като украинския президент Виктор Янукович и либийския президент Муамар Кадафи.

"При сегашното си държавно ръководство САЩ се превърнаха в държава паразит, която напада други държави под всякакъв предлог, нарушава суверенитета им, предизвиква революции, използва военна сила, убива цивилни и унищожава държавността. Призоваваме САЩ в този техен Ден на независимостта не само да съхранят собствената си независимост, а и да уважават независимостта на другите държави", заяви активистът Денис Давидов.

В миналото Путин е участвал в прояви на партията, но не е официално неин член. Неотдавна премиерът Дмитрий Медведев бе обявен за лидер на "Единна Русия" за следващата предизборна кампания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитан Андреево ще е изключително натоварен до края на юли
"Капитан Андреево" ще е изключително натоварен до края на юли
Найджъл Фарадж подаде оставка като лидер на ЮКИП
Найджъл Фарадж подаде оставка като лидер на ЮКИП