НОВИНИ

Путин забрани на руснаците да летят до Грузия

Президентът Владимир Путин подписа указ, забраняващ на авиокомпаниите от 8 юли да транспортират руснаци до Грузия и препоръча на туристическите компании да не продават пакети за екскурзии до кавказката държава. Държавният глава също така нареди на правителството да осигури връщането на руснаците, временно пребиваващи на територията на Грузия.

путин забрани руснаците летят грузия
bnt avatar logo
от БНТ
22:57, 21.06.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Причината са избухналите вчера бунтове в Грузия, след катопредседателят на Междупарламентарната асамблея на православието и депутат от руския парламент Сергей Гаврилов седна мястото на председателя на парламента на Грузия.

Цитиран от РИА Новости руският политик заяви, че грузинската страна го е поставила на това място "според протокола при подобни събития".

Инцидентът предизвика недоволство от страна на опозиционните депутати от Обединеното национално движение и „Европейска Грузия”, които напуснаха срещата.

;

След това радикалите нахлуха в грузинския парламент и поискаха руската делегация да напусне страната. Участниците в протеста поискаха оставката на председателя Ираклий Кобахидзе и на вътрешния министър Георги Гахария.

По време на митинга най-малко 240 души бяха ранени. Полицията задържа над 300 протестиращи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шопските празници в Елин Пелин започнаха за 50-и път
Шопските празници в Елин Пелин започнаха за 50-и път
Човек в инвалидна количка ще направи опит да покори Черни връх
Човек в инвалидна количка ще направи опит да покори Черни връх