НОВИНИ

Медиците от Спешната помощ в Русе излязоха на протест

Работещите в Центъра за Спешна медицинска помощ в Русе излязоха на протест. Те са срещу назначаването на д-р Иванка Маринова за директор. Смятат, че конкурсът е манипулиран и настояват на поста да остане досегашният ръководител д-р Недка Дикова.

bnt avatar logo
от Ирина Илиева
12:28, 07.03.2019 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
Още

В Центровете за Спешна медицинска помощ в региона работят 150 специалисти. Според тях изборът на д-р Иванка Маринова за директор е манипулиран и подозират, че влияние е оказал пенсионираният преди два месеца бивш директор.

Росен Христов - фелдшер - Имаме опасения, че се действа много подмолно. Използват се партийни връзки, заплахи по телефона към колеги, които даже не са искали да дойдат тук в момента. Нашите опасения са, че чрез нея ще управлява нашият бивш директор.

Според протестиращите за два месеца временно изпълняващият длъжността директор д-р Недка Дикова е въвела драстични промени, с които да подобри работата на медиците. Назначила е и двама нови лекари, тъй като от години не достигат 30 специалисти в Центъра за Спешна помощ в Русе .

Анюта Балевска - медицински секретар - Първото нещо, което тя успя да направи за това съвсем кратко време като директор, е видео наблюдението на центъра, започна да работи, всички необходими документи са в наличност за 7-часовия работен ден, защото сме единствения център на 8 часа в страната. Разкрила е и доста злоупотреби. Основно кражби на резервни части и инструменти.

Докато протестираха медиците, дежурни екипи поемаха спешните случаи в региона . Служителите са изпратили писмо до здравния министър с искане да се проведе нов конкурс за директор. В противен случай много от тях са готови да подадат оставките..

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ обяви своите кандидатури за членове и председател на ЦИК
ГЕРБ обяви своите кандидатури за членове и председател на ЦИК
Германският посланик във Венецуела беше обявен за персона нон грата
Германският посланик във Венецуела беше обявен за персона нон грата