COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Работи се за откриване на българско туристическо представителство във Варшава

Възможностите за развитие на добрите ни взаимоотношения в туризма включват намерение да открием в Полша национално туристическо представителство на България към посолството ни във Варшава. Досега страната ни има две такива представителства зад граница - в Германия и в Русия. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с д-р Роберт Анджейчик, председател на Полската туристическа организация и вицепрезидент на Европейската комисия за пътуване, съобщи Министерството на туризма.

от БНТ
21:20, 17.02.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Работи се за откриване на българско туристическо представителство във Варшава

Полша е много важен пазар за българския туризъм и двете страни поддържат традиционно добри междуправителствени и бизнес отношения, каза тя и подчерта, че през последните две години посещенията на полски туристи у нас нарастват. През 2019 г. посрещнахме близо 421 000 полски туристи и страната заема девета позиция в класацията за входящ туризъм. Също през миналата година над 76 000 български граждани са посетили Полша с цел туризъм, което е увеличение от над 3% спрямо рекордната за сектора 2018-а. В този обмен има все още много неизползвани възможности и сме готови да ги развиваме, стана ясно от думите й.

Полските гости избират предимно опциите за летни/морски ваканции, но България предлага и много други конкурентни възможности за културно-исторически, балнео- и СПА, зимен, голф, кулинарен и още много видове туризъм.

Д-р Анджейчик изтъкна, че България е сред предпочитаните дестинации за полските туристи.

"Имиджът на страната Ви у нас е изключително добър и Ви поздравявам за това", подчерта председателят на Полската туристическа организация.

Полският бизнес също залага на сътрудничество с блогъри за вътрешния си пазар. Секторът формира около 6% от БВП на Полша.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЦИК: Забраната за оповестяване на екзитпол на избори да отпадне!
ЦИК: Забраната за оповестяване на екзитпол на избори да отпадне!
Още по-топло време днес
Още по-топло време днес