COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Работилница на въображението в изложбата "33"

Как човек може да се преоткрие в 33 точки ни показва Мег Коновска в нейната изложба в галерия "Европа". Освен за възрастните, по време на изложбата "33" се открива и работилница за деца, където малчуганите ще опитат точковия метод за създаване на картина.

Диана Миткова
от Диана Миткова
16:56, 18.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Животът
Работилница на въображението в изложбата 33

Приказка на въображението, олицетворена в 33 акварела, които са създадени чрез 33 точки от една 33-годишна мечтателка. Така Мег Коновска представя своята изложба "33". И предава метода си на рисуване в открита работилница за деца в галерията.

Със затворени очи на лист се нанасят 33 точки. Човек отваря очи и съединява точките. След това се търси формата на появилото се изображение. Така художничката твърди, че човек може да преоткрие себе си. Крайният резултат често изненадва порасналите хора.

Мег Коновска - автор на изложбата: Във всяка една картина от тази изложба има различен елемент, който е много интересен, неочакван и забавен. Доста от тях се получиха неочаквано за мен, други когато ги рисувах се наложи сама на себе си да си ги обясня, защото възрастният в мен задаваше логичните въпроси.

Картините с истории на подсъзнанието може да видите до 22 март в галерия "Европа", а работилницата за деца може да бъде посещавана само през уикенда. След изложбата в България, художничката прави планове за изложби в Испания, Германия и Чикаго.

Топ 24
Най-четени
САЩ призоваха Сърбия да се откаже от придобиването на руско оръжие
САЩ призоваха Сърбия да се откаже от придобиването на руско оръжие
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)