НОВИНИ

Работници от „Булгартабак“ излязоха на протест заради твърдения на Христо Иванов

Работници от Булгартабак излязоха на протест. Те обясняват, че са притеснени за работните си места, заради твърденията на лидера на политическа партия „Да, България“, че тютюневият холдинг се занимавал с контрабанда. Според тях Христо Иванов с действията си застрашава икономическото състояние на предприятието.„Да, България“ поиска свикване на съвета за национална сигурност при президента и образуване на анкетна комисия във връзка с доклад на турските служби. Твърди се, че в доклада се споменава, че „продуктите, идващи от българската компания, са се превърнали в източник на контрабанда в Турция“. Опитите на Христо Иванов да разговаря с протестиращите и да им обясни позицията си не се увенчаха с успех.

Явор Симов
от Явор Симов
19:50, 06.12.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Сборния пункт беше пред стадион Васил Левски.

От там шествието се раздели на 2 лъча. Единият към Парламента, другият към централата на "Да България". Председателят на партията Христо Иванов слезе при протестиращите, което създаде напрежение, а опитите му да разговаря с протестиращите бяха отхвърлени.

Христо Ябраков, работник в „Благоевград БТ“: Обидени сме от това твърдение негово по медиите, че обижда работещите в Булгуртабак, че ние произвеждаме контрабндна продукция и я реализираме евентуално на контрабандни пазари и че спонсорираме терористите, което аз не се чувствам нито контрабандист нито терорист.
Слави Славов, работник в „Булгартабак“: Конкретния повод беше провокация от миналата седмица на активисти на ПП "Да България", които четвъртък през нощта облепиха централата на Булгартабак с надписи Контрабандтабак.

След това шествието продължи до редакцията на вестниците Капитал и Дневник.

Слави Славов, работник в „Булгартабак“: Искаме държавата в лицето на българските институции този път да вземе едно много ясно отношение и да бъдем защитени и да не се позволява на хора, които защитават чужди корпоративни интереси и по този начин да съсипват един успешен български бизнес.

Протестът приключи пред сградата на Министерския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Путин ще се кандидатира за президентските избори в Русия догодина
Владимир Путин ще се кандидатира за президентските избори в Русия догодина
ВАС прекрати делото на омбудсмана срещу Топлофикация заради грешка в жалбата
ВАС прекрати делото на омбудсмана срещу "Топлофикация" заради грешка в жалбата