НОВИНИ

Работници от ЕМКО и "Дунарит" излязоха на протест пред МС

Държавата върна лиценза за работа на оръжейното предприятие ЕМКО след като от дружеството са отстранили откритите нарушения. Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов днес. Той припомни че лицензът на дружеството е отнет, защото фирмата е нарушавала правилата за безопасност като най-сериозното нарушение, открито от МВР, е съхраняване на боеприпаси на работната площадка.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
15:16, 06.10.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Работниците от дружеството както и колегите им от "Дунарит" в момента протестират пред МС. Те скандират "Мафия", искат оставката на Караниколов. Причината - заради процедурата по отнемане на лиценза, дружеството и загубило поръчки от държавната "Кинтекс". Те са пренасочени към друга държавна фирма - "ВМЗ Сопот".

Караниколов от своя страна обяви, че вече е поискал обстойна проверка на държавните "Кинтекс" и ВМЗ за десет години назад, но не може да се меси в техните поръчки.

За "Дунарит" министърът коментира, че дружеството работи добре и няма проблеми в момента.

Един от организаторите на протеста Славчо Демиев коментира пред БНТ, че единственото им искане е държавата да спре атаката си срещу дружеството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отлив от професията „социален асистент”
Отлив от професията „социален асистент”
За да се чува гласът на българските деца
За да се чува гласът на българските деца