НОВИНИ

Работодатели предложиха над 130 свободни работни места в Благоевград

Работодатели предложиха над 130 свободни работни места на младежка Трудова борса В Благоевград, която се проведе в Центъра за кариерно развитие на Югозападния университет “Неофит Рилски”. Срещата между представители на бизнеса и търсещите работа младежи до 29 годишна възраст се организира от Бюрото по труда в областния град. Най-търсените кадри са бармани и сервитьори, както и за шивашката индустрия.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
19:15, 27.06.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Канадска фирма, която се занимава с производството на волани и тапицерии за автомобилната индустрия беше представена за първи път на трудовата борса в Благоевград. Стартовата заплата за хора без опит е 638 лева. Търсят се оператори на шевни машини .

Райна Кръпчанска, старши мениджър Човешки ресурси:
“Обучението продължава между две седмици и един месец. Има треньори. Човек, ако изпълнява индивидуалните цели и изискванията за качество, които са фундаментални за нашата индустрия, може да достигне до 1000 лева.”

За тези, които вече работят във фирмата е осигурен и служебен транспорт, който извозва работниците от Дупница, Симитли и Крупник. Над 50% от хората, които посещават трудовите борси откриват бъдещия си работодател .

Станислава Поповска, директор на Регионалната служба по заетостта в Благоевград: “80% от обявените работни места на подобни борси се заемат. Може да се осъществи един пряк диалог и в случая, всяко едно лице има възможност да се срещне с няколко работодателя и да проведе своето първо интервю.”

Над 100 младежи от Благоевград и областта се срещнаха с работодатели на борсата .

Лили: “Завършила съм информатика и магистратура в тази област, но в нашата област - Благоевградска, няма работа за това. За съжаление, ако не намеря такова, ще трябва да ходя в София, защото все пак съм учила 8 години.”

Освен че търсят работя по специалността, за която са учили, младите хора смятат, че минималната заплата за служители без опит трябва да бъде поне 800 лева на месец. Те искат още да се помисли за трудова заетост и развитие на регионите, а не младите кадри да намират реализация единствено в София и чужбина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ с предложение за анкетна комисия за купуването на изтребителите Грипен
ГЕРБ с предложение за анкетна комисия за купуването на изтребителите "Грипен"
ДРУГИТЕ новини: Код Армани
ДРУГИТЕ новини: Код Армани