НОВИНИ

Радан Кънев: ГЕРБ са лош и нелоялен партньор и винаги са били такива

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок, Радан Кънев, сподели в студиото на "Още от деня", че вече се готви за нови избори. Той беше категоричен, че ДСБ няма да подкрепят правителство в рамките на този парламент.

bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 06.12.2016
Чете се за: 01:18 мин.
У нас
Радан Кънев: "Нашата позиция е ясна и последователна. Нищо не се променя, няма да участваме, нито ще подкрепяме, нито по някакъв начин ще излъчваме хора за такова управление. Ние нашето мнение сме го казали преди 1 година. То не подлежи на промяна. Няма да пречим на колегите от РБ 2 да получат мандата и да опитат да съставят кабинет."

Според него ГЕРБ си играе с РБ 2 по унизителен начин.

Радан Кънев: "Това е логично. ГЕРБ са лош и нелоялен партньор и винаги са били такива. Те са такива към всички в РБ."

Той заяви, че се подготвя активно за избори.

Радан Кънев: "Ние се подготвяме за избори. Задачата ни е много тежка, а амбицията ни е много голяма и тя няма нищо общо с това подмятане на мандата в момента. Дали ще има кабинет с третия мандата или не, няма да прогнозирам. Моята работа е да се подготвя за идващите избори, а те ще са много важни. Защото и ГЕРБ и БСП показаха, че те не могат да управляват така, че да има доверие към управляващите."

Той посочи и причините, които според него са допринесли за загубата на доверие към ГЕРБ.

Радан Кънев: "Да, всеки е правил добри неща, да и Борисов е правил добри неща, но всяка власт толкова много десетилетия, вече няма как да получи доверието по три прости причини. Едната е, че се краде. Каквото и да се направи. Когато се крадат 20, 30, 40 процента от публичните пари, няма как да има доверие. На второ място, когато властта се използва за назначение. Когато заслугата образованието, огромното усилие, което всяко едно семейство и всеки един човек полага за да се специализира в определена област, на един ключов етап се оказва, че няма никакво значение, защото се назначава партийна секретарка на мястото за което той се е борил. Третото нещо е данъка като кражба, защото така българският гражданин и българският бизнес разбират данъка в момента. Че това са един пари, които властта прибира. Ако си малка фирма в един средно голям град това са 520, 540 лева минимум от всеки едни 1000 лева, които изкарва фирмата. Въпроса е в това къде отиват тези пари. Те се изземват. Отиват на едно място в София, след което се появява оня, който нарича себе си премиер на всички българи, и казва "аз дадох за това, аз дадох за онова". В това нахалство е отговора на въпроса защо се счупи доверието."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7 минути заря над Варна за Никулден и коледната елха
7 минути заря над Варна за Никулден и коледната елха
За смисъла на астрологията е една от най-четените книги у нас
"За смисъла на астрологията" е една от най-четените книги у нас