НОВИНИ

Радан Кънев обвини управляващите и АПИ в нагласен търг за АМ "Хемус"

Близо 23 милиона лева авансово финансиране за доизграждане на магистрала "Хемус" гласува днес кабинетът в оставка. Очакваната дължина на магистралата е около 420 км, като неизградената част е 250 км. По-късно лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини управляващите и Агенция "Пътна инфраструктура" в нагласен търг за първия лот на магистрала "Хемус", за да спечели фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:20, 11.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Според Кънев, строежът е "подарен" на политическо съдружие между ГЕРБ и ДПС. От ДСБ настояват процедурата да бъде проверен от Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ. В отговор регионалният министър Лиляна Павлова определи твърденията на ДСБ като опит за манипулация и желание да се омаскари името на правителството и пътната агенция.

Радан Кънев - председател на ДСБ: Искаме да отбележим, че проведената обществена поръчка от Агенция "Пътна инфраструктура" е азбучен пример за нагласен търг с предопределен победител и технология за отстраняване на всичките му конкуренти. 9 от 11 участника, всички основни пътни строителни компании са участвали, 9 от 11 са отстранени, за да е гарантирано, че съдружието Борисов-Пеевски ще спечели и този търг.
Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка: Това е открита процедура, която е съгласувана с Агенция по обществени поръчки 11 кандидати са участвали в процедурата, а от тях 10 са допуснати за отваряне и на финансова оферта. Това, че в крайна сметка имаме избран един, това е най-естественото нещо. Цената, по която е предложено решението за избор на изпълнител е значително по-ниска и от предния път. Така, че „предизборното повдигане на поувяхналото политическо его на някои политици е жалко, защото АМ „Хемус“ е най-значимият стратегически обект за Северна България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От два месеца няма банкомат в село Крупник
От два месеца няма банкомат в село Крупник
Липсата на обучени кадри със средно образование спъва бизнеса
Липсата на обучени кадри със средно образование спъва бизнеса