НОВИНИ

Радан Кънев: Предателството на Борисов и Кунева ще струва скъпо на образованието

"Предателството на г-н Борисов и на г-жа Кунева към десните заплашва да струва 2 млрд. лева на българското образование." Това заяви в Русе председателят на "Нова република" Радан Кънев.

радан кънев предателството борисов кунева струва скъпо образованието
bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 17.02.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Той припомни, че ЕК е спряла плащанията по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", което означава, че българските учители, българските университетски преподаватели и българската наука са застрашени да загубят 2 милиарда лева.

Кънев каза още, че Борисов е признал, че е знаел за проблемите в програмата, "но не е направил нищо, защото си е пазил коалицията.

Радан Кънев: "Кунева му трябваше, за да разцепи Реформаторския блок и да контролира неговите лидери с постове".

Председателят на "Нова република" представи в Русе пакт за растеж без корупция, включващ пет приоритета. Той обясни, че нито една политическа партия не е откликнала на призива да подпише документа.

"По тази причина, от вчера ние започнахме обиколки из страната, за да се обърнем директно към българските граждани и да съберем национална подписка в подкрепа на тези пет приоритета."

Той каза още, че "Нова република" си поставя за цел единна десница като алтернатива на ГЕРБ, солидно присъствие в новия парламент и победа на по-следващите избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масов протест срещу Топлофикация - Габрово
Масов протест срещу "Топлофикация - Габрово"
Прокуратурата започна проверки по данни от одитен доклад в МО
Прокуратурата започна проверки по данни от одитен доклад в МО