НОВИНИ

Радан Кънев: Резултатите на "Демократична България" са над очакванията

Шансовете на "Демократична България" да изпрати свой представител в новия Европейски парламент остават - окончателните резултати от вота ще станат ясни днес. Втората интрига в коалицията е свързана с преференциите и кой между Радан Кънев и Стефан Тафров има по-голям шанс да спечели мандата. Заради граничните резултати от коалицията решиха да дадат официална пресконференция днес.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
07:10, 27.05.2019 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас

Изборите отредиха на "Демократична България" петото място и резултат на границата. Така обединението остана в напрежение дали ще има евродепутат докато резултатите не бъдат преброени окончателно.

Радан Кънев, водач на листата на " Демократична България " за Европарламента: Резултатите са със сигурност над очакванията и социологическите, а мисля, че и над нашите. Не съм изненадан, но съм щастлив с постигнатите резултати. Дали ще празнуваме днес - не, по две причини - първо, нас ни чака работа, а не празнуване, второ - редно е да изчакаме официалните резултати. Алтернативата на статуквото вече я има и както през цялата кампания повтаряхме - повече от очевидно е, че БСП няма как да бъде алтернатива.

Вече има опозиция от друг вид и това е "Демократична България", каза още Кънев, опозиция, която ще атакува местните и парламентарните избори. Според него ниската избирателна активност е отнела втория възможен евродепутат на обединението. Кънев каза още, че то ще се запази и разширява. Според втория в листата Стефан Тафров със сигурност имат един мандат и това не е изненада.

Стефан Тафров, втори в листата " Демократична България" за Европарламента: Доказахме, че ние сме реалната алтернатива на партиите на статуквото на ГЕРБ, на БСП, на ДПС. Разбира се, че можехме много повече, винаги може повече, но това е само едно начало, ние сме в първа лига от тази вечер, ние - "Демократична България", всички партии, трябва да се съобразяват с нас, тъй като сме политически фактор в страната.

Заради резултата на ръба от "Демократична България" не дадоха пресконференция през нощта на изборите.Те заявиха, че ще говорят сутринта, когато пристигнат и гласовете от чужбина, на които те много разчитат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп се срещна с новия японски император
Тръмп се срещна с новия японски император
Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат
Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат