НОВИНИ

Радан Кънев: Възможно е да бъдем силна опозиция в следващия парламент

С президентските избори изтече споразумението на Реформаторския блок, той юридически се изчерпа, заяви в "Панорама" лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според анализа на ДСБ блокът политически се е провалил. Съвсем нормално е подписаното споразумение, когато е изчерпано, да тръгнем в друга посока, обясни Кънев.

bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 18.11.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Радан Кънев, председател на ДСБ: Цяла година носихме отговорност за провала на други хора във властта. Ние се бяхме изтеглили. Но тук въпросът е за какво се създаде РБ, какви бяха неговите цели, за да можем да измерим неговите резултати. Създаде се, не за да влезе във властта, да бъде партньор, съюзник, патерица, а в името на няколко ключови реформи, които да преобърнат начина, по който се управлява държавата, да преобърнат това поставяне на партийния над националния интерес.

Кънев обяви, че в момента прави политически проект.

Радан Кънев, председател на ДСБ: Да се говори за партия или коалиция при задаващата се перспектива за мажоритарни избори, е несериозно, каза още Кънев. Проект е вярната дума, защото става дума за широко обединение, част от което да е ДСБ, но преди всичко известни авторитетни, доказали почтеността си.

Твърде възможно е в следващия парламент ние да бъдем силна опозиция, както бяхме през последната година на този, заяви още Кънев.

Радан Кънев, председател на ДСБ: Никакво значение няма кой трябва да понесе отговорността. Въпросът е кой трябва да изнесе отговорността за излизане от кризата. Аз за последните 3-4 дни, освен ДСБ, не съм чул друг с ясен анализ какви да са следващите стъпки.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музеят на дизайна в Лондон отново отваря врати следващата седмица
Музеят на дизайна в Лондон отново отваря врати следващата седмица
​Британски съд разреши тялото на момиче, починало от рак, да бъде замразено
​Британски съд разреши тялото на момиче, починало от рак, да бъде замразено