НОВИНИ

Радев: 600 000 недействителни бюлетини - това отблъсква хората от урните

България ще започне да просперира, когато започнем да уважаваме и спазваме законите. Това заяви президентът Румен Радев в харманлийското село Славяново, където присъства на честването на празника на храм "Свети Архангел Михаил".

bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 08.11.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Пред журналисти държавният глава коментира актуални теми от деня. Президентът бе категоричен, че трябва да се въведе машинно или електронно дистанционно гласуване, тъй като резултатите от последните избори показват, че сегашният изборен процес в България не работи, както трябва и нарушава демокрацията: 600 000 недействителни бюлетини, множество сгрешени протоколи, множество сигнали за корпоративен и купен вот. Всичко това, според Радев, отблъсква хората от урните.

Държавният глава отказа да коментира, какъв ще е следващият му ход, ако ВСС потвърди решението си за избора на Иван Гешев за главен прокурор.

Румен Радев, президент на Република България: Моите действия и мотиви са изцяло в правомощията на моята институция. Оценката за професионалните и етични качества на кандидатите и техният избор са изцяло правомощия на ВСС. Негова е и отговорността пред обществото. Нека не спекулираме, нито искам да влияя по някакъв начин, на ход сега е ВСС.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маратон в Русе в подкрепа на мигрантите
Маратон в Русе в подкрепа на мигрантите
Блъснаха възрастна жена на оживено кръстовище в Пловдив
Блъснаха възрастна жена на оживено кръстовище в Пловдив