COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Ранената при атентата в Истанбул българка е от Шумен

31-годишната шуменка Нурай Бедри е сред пострадалите в кървавия атентат в истанбулския клуб „Рейна" в новогодишната нощ. Тя живее от няколко години в норвежката столица Осло и е пътувала до Турция специално за посрещането на 2017 със своя приятелка от Норвегия, също българка.

от Здравка Русева
18:42, 03.01.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света


Нурай е възпитаник на училището по изкуства в Шумен. Завършила го е през 2004 година. Учителите още помнят силните и мотивирани ученици от този випуск. А класът на Нурай бил сред първенците по успех .

Албена Иванова, директор на СУ „Сава Доброплодни"- Шумен
Деца с желание за успех, за постижения в знанията специално за Нурай това, което знаем, е доста добро дете, амбициозна.

Класът на Нурай го помнят с още един забележителен щрих. Сами пожелали да ходят с униформи на училище. Никой не ги задължавал, просто искали да се отличават от останалите, защото се гордеели със своето училище.

Албена Иванова, директор на СУ „Сава Доброплодни"
Те са си избрали да бъдат с бяла блуза и черна пола, по някакъв начин да се отличават. Това са прекрасни деца, прекрасен випуск.

Нурай е продължила образованието си в Шуменския университет, откъдето има бакалавърска степен по икономика. От няколко години живее в Осло и работи по специалността си в полицията в Осло.

Топ 24
Най-четени
Учение на Летище София и във ВМА за посрещане на пътници със симптоми на коронавирус
Учение на Летище София и във ВМА за посрещане на пътници със симптоми на коронавирус
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината