Двама работници пострадаха тежко при инцидент в ТЕЦ "Ей и Ес - Марица Изток-1" в Гълъбово. Те са паднали от голяма височина по време на работа.

Работниците бяха докарани в старозагорската болница преди час. Единият е с мозъчно сътресение, но другият е в много тежко състояние и е поставен на командно дишане. Лекарите от болницата се борят за живота му.

Двамата работници - единият служител на ТЕЦ "Ей и Ес - Марица Изток-1", а другият от външна фирма, са почиствали шахта в помпена станция за отпадни води в централата. На един от работници му прилошава. Той пада в шахтата, а другият му оказва първа помощ, но и той пада в нея.

Веднага са направени всички действия от централата за евакуиране на работниците. Те са докарани в старозагорската болница.

Образувано е досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, но то може да бъде променено в зависимост от състоянието на работниците. Засега то е срещу неизвестен извършител. В момента на място Инспекцията по труда и полицията извършват оглед.