НОВИНИ

Расов котарак си търси дама на сърцето преди Нова година

Расов котарак с благородно потекло си търси половинка за Нова година. Бакс, както го наричат на галено стопаните му, е курилски бобтейл и е единственият от тази порода в България. Каква е неговата история и какво обича да прави разказват Боряна Благоева и операторът Мария Балканска.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
23:20, 28.12.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Ако повикаме Бакс с истинското му име Вайлан Баксилиан Първи, сякаш се обръщаме към руски благородник. Той е от Русия и преди седем години стопаните му го довеждат у нас. Бакс не обича конкуренцията и ревнува от рибките - другите домашни любимци в къщата. Бакс вече има две поколения, но те са в Русия. У нас обаче 8-килограмовият котарак е самотен, защото не е толкова лесно да си намери половинка.

Наталия Тодорова: "Ако кръстосаш японски бобтейл и курилски, котенцата се раждат с много, много къса опашка."

Родината на Бакс са Курилските острови. Бобтейл идва от късата опашка, отличаваща вида от другите домашни котки.

Наталия Тодорова: Много дружелюбна порода, интелигентни, с навици на куче. Когато се запознава с човек, първо трябва да го помирише.

Котаракът редовно гледа телевизия, като любими са му предаванията за животните и рисуваните филмчета. Най-спокоен обаче Бакс се чувства в краката на своята стопанка, където и заспива вечер, обича да ходи дори на море.

И тази Нова година Вайлан Баксилиан Първи ще посрещне с надеждата, че скоро ще намери подходяща партньорка за своето сърце.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът дава старт на кампанията за закрила правата на децата с един родител
Омбудсманът дава старт на кампанията за закрила правата на децата с един родител
Арестуваха мъж в с.Враня за сводничество
Арестуваха мъж в с.Враня за сводничество