НОВИНИ

Районната прокуратура във Варна разследва инцидента с битото момче от Сирия

Районната прокуратура във Варна разследва инцидента в двора на училище „Никола Вапцаров“, при който пострада петокласник от сирийски произход. 13-годишният Косай е бил нападнат от двама младежи, които при побоя са счупили носа му. Косай е опериран и е изписан за лечение вкъщи. Семейството на момчето е под хуманитарна закрила, след като пристига тази година от Сирия.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
13:18, 19.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.

Директорката на училището Иванка Николова разказа, че единият от двамата младежи, прескочили през оградата на учебното заведение, се е опитал да говори с Косай преди да го нападнат.

Иванка Николова - директор на училище "Никола Вапцаров" – Варна
"
Чакаме разследването да приключи, за да се разбере кои са и какъв е мотивът им също никой не знае. Самият Косай след инцидента, каза, че единият, който е разговарял с него го е виждал някъде, но не му знае името.“

Досега в училище „Никола Вапцаров“ никога не са имали подобен инцидент, твърди директорката. В сградата има строг пропускателен режим и се влиза само от един вход. Според нея инцидентът не е свързан с произхода на детето.

Иванка Николова - директор на училище "Никола Вапцаров" – Варна
Това е първият инцидент с дете от сирийски произход, който е наш ученик от 15-ти септември. В училището учат и други етноси. Имаме филипинци, имаме и други сирийски деца, които не е имало посегателство. Децата се интегрират.“

Записите от камерите са предадеди на полицията, но в задната част на двора, където е станал инцидента няма видеонаблюдение. Работата по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какъв е средният бюджет за Коледа у нас и в ЕС?
Какъв е средният бюджет за Коледа у нас и в ЕС?
Кампанията на БНТ Спри, детето запази! с образователен празник за Коледа
Кампанията на БНТ "Спри, детето запази!" с образователен празник за Коледа