НОВИНИ

Разбиха българска група за трафик на жени в Германия

Съвместен екип на Специализираната прокуратура, прокуратурата на Германия, ГДБОП и служители на германската полиция неутрализираха българска организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

bnt avatar logo
от МВР
20:49, 31.10.2016
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Доказателствата по досъдебните производства в България и Германия сочат, че жертвите са били набирани в у нас и изпращани на сутеньори в Берлин, съобщиха от прокуратурата. Обвинения са повдигнати на четирима участници в групата.

Трима от тях са задържани на 25 октомври 2016 г. при специализирана операция, осъществена едновременно в България и Германия. На българска територия операцията е реализирана от служители на ГДБОП и териториалните служби в Шумен, Търговище, Видин, Плевен, Ловеч, Русе, Разград, Пловдив, Пазарджик и Смолян под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

В Пазарджик е задържан лидерът на групата – К. Б., за когото в Германия е издадена е европейска заповед за арест и предстои да бъде преведен за нуждите на германското разследване. Обвинения по чл. 321 и 159г са повдигнати и на друг участник в групата, който в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в български затвор, осъден по друго досъдебно производство.

;

В Берлин са задържани още двама българи от групата - Т. А. и В. Ф., на които местната прокуратура е повдигнала обвинения. Германската полиция е извършила претърсвания и изземвания в две нощни заведения и няколко адреса. Иззети са компютърни конфигурации, мобилни телефони, наркотици и документи, доказващи престъпната дейност на групата.

При проведените процесуално-следствени действия в България са открити и иззети документи, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони, SIM карти, златни бижута и други доказателства. У нас и в Германия са разпитани множество лица в качеството им на свидетели. Действията в рамките на съвместния екип за разследване са координирани и финансирани от ЕВРОДЖЪСТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи турнир по лека атлетика в Благоевград
Първи турнир по лека атлетика в Благоевград
Във Варна пристигнаха бюлетините за изборите на 6 ноември
Във Варна пристигнаха бюлетините за изборите на 6 ноември