COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Разбиха престъпна група, подготвяла убийства на магистрати и полицаи

ГДБОП и прокуратурата разбиха престъпна група, подготвяла убийства на магистрати и полицаи. 10 души са задържани в ареста. Четирима все още се издирват от полицията. От прокуратурата заявиха, че са задържани емблематични фигури от подземния свят.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:00, 02.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Групата се е занимавала основно с разпространение на наркотици. През последните месеци е разширявала дейността си в София. Принуждавани са и малолетни да продават дрога.

В хода на разследването са претърсени над 100 адреса. Властите са намерили списък с имена на прокурори и полицаи, които групата е набелязала с цел убийство или побои. Двама прокурори от Спецпрокуратурата са били в този списък, а служител на СДВР е бил следен.

Иван Гешев, ръководител на Специализирана прокуратура: Специализираната прокуратура, съвместно с парньорските ни служби от МВР ще продължим да работим активно в тази посока и няма да позволим абсолютно никаква форма на натиск, какъвто и да е той, каквато и форма да има, върху служители на МВР и магистрати, които изпълняват качествено задълженията си.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Заявявам, че няма да допуснем и ще вземем абсолютно всички мерки, които ни позволява законът да защитим всеки един служител, всеки един магистрат, който вършейки си съвестно и по закон работата попада в такива списъци и срещу него се планират насилствени действия.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Заради бежанците: Гръцкият премиер свиква извънредно Съвета за национална сигурност
Заради бежанците: Гръцкият премиер свиква извънредно Съвета за национална сигурност
Ядрената програма на Северна Корея може да се ликвидира за една година
Ядрената програма на Северна Корея може да се ликвидира за една година