НОВИНИ

Разбит тротоар на централна улица в София

Счупени и липсващи плочи на софийската улица "Сан Стефано" пращат пешеходци почти в травматологията - сигнализираха живеещи в района. Причина за изпотрошените плочки датира от преди години, когато нямаше зелена зона в района и по тротоарите се паркираше безразборно. Повече от 5 години зоната функционира, но плочките не са ремонтирани. Наш репортер провери защо.

БНТ2-София
от БНТ2-София Мария Милушева
20:25, 15.08.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Разбитият тротоар на столичната улица е ежедневно истинско предизвикателство пред живеещите на улица "Сан Стефано" в центъра на София.

"Ами точно там преди месец така хубаво се спънах, така хубаво се ожулих. Да, непрекъснато трябва да си гледаш в краката."

"Разбити тротоари от колите, от колите!"

"Плочките са разместени, а някои дори липсват заради паркиращите върху тях коли."

Всичко това е изпотрошено преди години, когато тук се паркираше без проблеми и то плътно до сградите. Сега троторът е зона за платено паркиране. Част от парите, които центърът за градска мобилност събира за зелената зона, би трябвало да се използват за ремонт на инфраструктурата. Затова потърсихме отговорните лица. От Дирекция"Паркиране и мобилност" казаха, че в момента тече обществена поръчка за ремонт на 4 тротоара, върху които паркират коли. Сред тях е и този на улица "Сан Стефано".

Румяна Милова, директор на Дирекция "Паркиране и мобилност": "Ще направим всичко възможно да бъдат изпълнени до есента."

Проектите предвиждат настилката да е с паваж, защото бил по-здрав от обикновените плочки и ще издържи при паркирането и на по-тежки автомобили. Ще бъде ремонтирана и пешеходната част от тротоара - твърдят от Дирекция "Паркиране и мобилност". Дотогава всеки, пострадал на тези плочки, знае, че има право да съди Общината за нанесени му вреди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха огромна раннохристиянска базилика в полето на Кермен
Разкриха огромна раннохристиянска базилика в полето на Кермен
Лондон иска временен митнически съюз след Брекзит
Лондон иска временен митнически съюз след Брекзит