НОВИНИ

Разгорещени дебати в парламента около оставката на Валери Симеонов

Разгорещени дебати в парламента по време на днешното обсъждане на оставката на Валери Симеонов и кандидатурата на началника на кабинета му Марияна Николова за неговия пост. Народните представители от управляващите и опозицията влязоха в словесни нападки и след тричасови дебати, промените в състава на правителството все още не са гласувани. Пленарният ден започна с поименно изброяване на депутатите при проверката за кворум в зала.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
12:04, 21.11.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Г-жа Марияна Николова е родена на 16 септември 1975г. Завършва СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Право" и "Публична администрация и административни практики". Практикувала е като адвокат към Софийска адвокатска колегия. Заема длъжността юрисконсулт в "Топлофикация София", както и различни експертни длъжности в Министерството на държавната администрация и административната реформа. Работи като директор на дирекция "Правно-нормативна дейност" в Министерство на земеделието и храните.
Корнелия Нинова, лидер на "БСП за България": Днес получихте и доказателство, че управляващото мнозинство изтри думата "морал" от българския език. Вицепремиер, върху който тежат съмнения за търговия с българско гражданство, е дошъл да представи оставката на вицепремиер, който посегна на най-святото - майчинството и болните деца.
Тома Биков, ГЕРБ: Вие казвате: българският народ иска да си ходите. На коя база? Тези милион и половина души, които стоят и до момента зад това правителство, искат ли? Те част ли са от българския народ, според вас? Защото стигаме в положение, в което трябва да водим този основополагащ разговор - кой е българският народ, кой е част от него? Хората, които са гласували за ГЕРБ и за "Обединени патриоти" част ли са от българския народ? Защото ние тук не сме някакви хора сами по себе си дошли, ние представляваме тези милион и половина и точно затова няма да подадем оставка.
Рамадан Аталай, ДПС: Премиерът вече виждам го, че не му е удобно и да дойде тук да седене до вас, г-н Каракачанов, защото вие със синята каска докато се опитвате да примирите, да угодите на онези които си търсят личния интерес в това управление, нищо друго, премиерът се чуди по какъв начин и как да събере Балканите, как и по какъв начин да направи така, че обществото да е доволно от това, което нищо не се случва в техен интерес.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат допълнително по 100 лева към помощите за отопление
Отпускат допълнително по 100 лева към помощите за отопление
​Италианска гражданка е отвлечена в Кения
​Италианска гражданка е отвлечена в Кения