НОВИНИ

Разказът на пияната учителка от Хисаря пред БНТ

Хванаха учителка в Хисаря да отива на работа в нетрезво състояние. При проверка с дрегер пробата отчела 1.85 промила. Преподавателката е била задържана за 24 часа. От прокуратурата съобщиха, че вече ѝ е повдигнато и обвинение.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
18:13, 13.02.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Тонка Драгиева е преподавател по физическо възпитание в Основно училище „Климент Охридски". На 12 февруари в 8.30 сутринта отива на работа. Спряна е от полицаи, които правят проверка за наркотици в района на училището. Дрегерът отчита 1.85 промила.

Тонка Драгиева: Бяло вино съм пила. Освен това ме питаха „Яла ли си, спала ли си" - а аз не бях.

Изпаднала в шок 44-годишната жена отказва кръвна проба. Задържана е за 24 часа в полицейското управление в Хисаря. В писмените си обяснения разкрива, че до късно през нощта е празнувала с компания.

Тонка Драгиева: До около 4 часа някъде, то беше много късно, обаче тъй като имах един първи час, аз викам „Аз ще изкарам часа" и ще полегна малко.

Преподавателите и ръководството на училището са скандализирани от случая.

Иван Чавов - директор на ОУ „Климент Охридски"-Хисаря: В нашето училище има общо 17 учители, аз имам 20 години педагогически стаж и не съм си и помислял, че такова нещо може да се случи точно в нашето училище.

От Министерството на образованието заявиха, че на учителката ще се търси дисциплинарна отговорност.

Красимир Вълчев - министър на образованието: Това ѝ състояние, първо, не позволява да упражнява служебните си задължения, второ, уронва престижа на организацията, в случая на училището и на професията.

Тонка Драгиева вече е подала молба за напускане като преподавател в училището.

Атанас Илиев - зам.-районен прокурор на Пловдив: По закон за шофиране в нетрезво състояние наказанието е от 1 до 3 години лишаване от свобода и от 200 до 1000 лева затвор.

Преподавателката има 7-годишен педагогически стаж в училището, където учат 140 деца.Утре в Районния съд в Пловдив ще бъде внесено обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 12 000 лв. е била печалбата от тото фиша, откраднат от висши полицаи
Близо 12 000 лв. е била печалбата от тото фиша, откраднат от висши полицаи
ТЕЦ Бобов дол няма да гори повече нерегламентирани отпадъци
ТЕЦ "Бобов дол" няма да гори повече нерегламентирани отпадъци