НОВИНИ

Разпадат ли се Реформаторите?

Националният координационен съвет на Реформаторския блок прие оставката на Политическия съвет на блока, подадена заради резултата от изборите. След 3-часово заседание реформаторите оцениха представянето си като слабо. Те са взели решение, че остават заедно и че започват нов разговор за взаимодействието на българската десница.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:11, 29.03.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Анализът на Реформаторите показва, че раздробена, българската десница не може да представлява избирателите си. Смятат, че и трите десни формата са се провалили и трябва да направят всички усилия за нов диалог.

Петър Москов-Реформаторски блок: Разговорът трябва да започне и трябва да започне бързо и веднага, защото в душите на хората има болка в момента очевидно всеки носи своята вина за това, че 300 000 български гласоподаватели са непредставени там, където е мястото да бъдат представени, в българския парламент.

От Реформаторския блок се надяват първото постигнато единомислие с останалите десни формати да е общо представяне на дневния им ред и изискванията към бъдещото правителство.

Найден Зеленогорски - Рефораторски блок /ДБГ/: Ние трябва да имаме оценка за това правителство, оценка за приоритетите. Ако успеем в един такъв разговор да имаме обща оценка, това вече ще бъде стъпка напред.

От Реформаторския блок смятат, че преговорите за новото правителство вече са започнали,но при липса на прозрачност.

Димитър Делчев -Реформаторски блок /ДБГ/: Призоваваме ГЕРб и който там участва в преговорите да покажат ,че те преговарят на принципна ясна основа и да не правят коалиция ГЕРБ и БСП.

Коалиционните партньори от Глас народен също бяха на Раковски 134 за следизборния анализ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се стигна до развода след бурния брак на Великобритания с ЕС?
Как се стигна до развода след бурния брак на Великобритания с ЕС?
Доналд Туск: Не съм щастлив от задействането на Брекзит
Доналд Туск: Не съм щастлив от задействането на Брекзит