COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Разпитаха Мирослав Найденов по делото срещу Прокопиев, Трайков и Дянков

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу бившите си колеги Симеон Дянков и Трайчо Трайков и срещу издателя Иво Прокопиев. Тримата са обвинени в това, че през 2011 г. са участвали в продажбата на 33% от акциите на електроразпределителното дружество EVN на занижени цени.

от БГНЕС
14:58, 21.05.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
разпитаха мирослав найденов делото прокопиев трайков дянков

Мирослав Найденов беше разпитван като свидетел в качеството му на бивш земеделски министър.

„И по-точно по отношение на участието ми в т.нар Тристранка, на която е обсъждан въпроса за приватизацията на миноритарните дялове на енергийните дружества 2010 г.”, каза Найденов пред медиите в спецсъда.

Той обясни, че е бил на Тристранка, защото представял точка по отношение предложението на държавата Катар за създаване на българо-катарско търговско дружество.

„И това трябваше са бъде обсъдено на Тристранката, така че това е поводът за конкретното ми присъствие на този съвет, като цяло министърът на земеделието не е постоянен участник”, посочи Найденов.

Специализираният наказателен съд вече разпита няколко свидетели по делото, сред които и тогавашният шеф на Агенцията за приватизация и настоящ министър Емил Караниколов.

Според държавното обвинение бившият вицепремиер Симеон Дянков и бизнесменът Иво Прокопиев са извършили длъжностно престъпление, от което са настъпили значителни вредни последици, които възлизат близо на 28 млн. лв щети на държавния бюджет.

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е обвинен за това, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в особено големи размери, престъплението представлява особено тежък случай.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Новите австрийски министри положиха клетва
Новите австрийски министри положиха клетва
Вот на недоверие за австрийския канцлер Курц след скандала с корупция
Вот на недоверие за австрийския канцлер Курц след скандала с корупция